Reţete de sirop de zmeură (2024)

Cuprins:

Aromată și parfumată, zmeura poate fi ingredientul vedetă din multe rețete. Pe lângă o rețetă de pandișpan pufos cu fructe, iată și o rețetă de sirop de zmeură pe care o poți încerca. Se face imediat, iar gustul este savuros.

Rețete pentru sirop de zmeură

Sirop de zmeură făcut în casă

Ingrediente

  • 2 kg zmeură proaspătă;
  • 1 kg zahăr;
  • O lingură sare de lămâie.

Mod de preparare

Spală bine zmeura în apă rece, apoi pune-o într-o cratiță cu puțină apă și fierbe puțin până când fructele se înmoaie. Acoperă apoi cu un tifon, las-o să se răcească, apoi strecoară zmeura fiartă prin pânza de tifon. Din sucul scurs cântărește un litru.

Sucul de zmeură obținut, amestecă-l cu zahărul și sarea de lămâie și pune-l într-o cratiță la fiert până când zahărul se dizolvă complet. Îndepărtează spuma oricând la nevoie.

Siropul de zmeură se fierbe timp de 10-15 minute, apoi se toarnă fierbinte în sticle curate și sterilizate și se închid cu dopuri cu filet.

Sticlele cu sirop de zmeură se lasă pentru câteva minute răsturnate, sprijinite pe capac, iar când se răcește conținutul, acestea se pun la frigider.

Înainte de a consuma sirop de zmeură, sticla se agită bine. Siropul proaspăt de zmeură se amestecă cu apă plată sau minerală, cuburi de gheață și câteva frunze proaspete de mentă.

RecomandăriTuriștii străini, litoralul românesc și Securitatea. Unde ajungea valuta cheltuită de vest-germani în „shop”-urile din hotelurile și discotecile la care românii nu aveau acces

Sirop de zmeură la rece

Ingrediente

  • 1 kg zmeură;
  • 500 gr zahăr;
  • Sucul de la o lămâie.

Mod de preparare

Spală bine zmeura în apă rece, adaugă zahărul peste și sucul de la lămâie, amestecă ușor și lasă toate ingredientele în bol pentru o oră, astfel încât zahăul să se dizolve, iar zmeura să își lase sucul.

Ulterior, cu o furculiță, pasează ușor zmeura, amestecă totul, acoperă vasul cu un tifon și lasă până a doua zi să stea la temperatura camerei. În tot acest timp, zahărul se va dizolva complet și se va forma un sirop natural.

După acest timp, stecoară amestecul printr-un tifon subțire pentru a îndepărta semințele fine de zmeură și toarnă siropul obținut într-o sticlă sau un recipient sterilizat, care se închide ermetic.

Păstrează siropul de zmeură într-un loc răcoros și întunecat până în momentul servirii, apoi depozitează-l la frigider.

Reţete de sirop de zmeură (2)

Sirop de zmeură cu miere

Ingrediente

  • 1 kg zmeură proaspătă;
  • 500 gr miere.
RecomandăriDe ce Hezbollah amenință cu războiul Ciprul, o țară micuță din Marea Mediterană. Cum a reacționat Nicosia

Mod de preparare

Spală bine zmeura în apă rece, dar fără să zdrobești fructele. Lasă apoi fructele într-o sită pentru a se scurge excesul de apă.

Pune zmeura într-o strecurătoare cu găuri mari, pe care ai așezat-o într-un bol, și pasează fructele cu o lingură pentru a obține cât mai mult suc.

Măsoară cantitatea de suc obținută și adaugă o cantitate egală de miere. Amestecă într-un blender totul până când se omogenizează ingredientele. Toarnă apoi siropul de zmeură într-o sticlă sterilizată, apoi depozitează la frigider până în momentul servirii.

Când vrei să bei sirop de zmeură, pune o cantitate mica într-un pahar rece de la congelator, adaugă apă plată sau minerală, câteva cuburi de gheață și mentă proaspătă,

Pentru un plus de aromă, în momentul servirii, poți adăuga peste siropul de zmeură și puțină scorțișoară sau frunze de busuioc.

Rețetă pentru zmeurată

Ingrediente

  • 500 g zmeură;
  • 200 g zahăr;
  • 400 ml alcool dublu rafinat.

Mod de preparare

Vei obține cam un litru de zmeurată. Spală zmeura și las-o la scurs pe prosoape de bucătărie. Pune un strat de zmeură și apoi un strat de zahăr într-un borcan mare de 3 litru, repetând straturile până se termină fructele și zahărul.

Recomandări„Este îndoielnic că ar face față cerințelor unei funcții europene de top”, scriu germanii, după ce Iohannis s-a retras din cursa pentru șefia NATO

Acoperă gura borcanului cu un tifon curat sau o farfurioară. Lasă borcanul la temperatura camerei timp de 3-4 zile. Agită borcan de două ori pe zi pentru ca zahărul să se dizolve.

Citește și: Cum te protejezi de caniculă

Sursă foto: 123rf.com

Reţete de sirop de zmeură (5)Urmărește-ne pe Google News

Reţete de sirop de zmeură (6)

Știrileprotv.ro

Reacția unui general în rezervă după ce România a donat Ucrainei un sistem Patriot. Vom rămâne cu două operaționale

Reţete de sirop de zmeură (7)

Viva.ro

A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”

Reţete de sirop de zmeură (8)

Libertateapentrufemei.ro

Irina și Ramona au ajuns la Bacău, acolo unde sunt înmormântați părinții surorilor Gabor, și vor împărți pentru parastasul de 4 ani al bunicului

Reţete de sirop de zmeură (9)

FANATIK.RO

Satul din Statele Unite care se numește România. Are case părăsite și străzi fără asfalt, iar locuitorii n-au auzit în viața lor de țara noastră

Reţete de sirop de zmeură (10)

GSP.RO

Roberto Baggio, bătut de hoți înarmați de față cu familia sa, când se uita la Spania - Italia 1-0! A ajuns la spital

Reţete de sirop de zmeură (11)

FANATIK.RO

Marius Șumudică, dezvăluire șoc! „Edi Iordănescu are ofertă de 5.000.000 de euro pe an! Degeaba spune că NU”

Reţete de sirop de zmeură (12)

Unica.ro

Wow, cât de mult s-a schimbat Andreea de la Insula Iubirii! Ți-o mai amintești? A fost virală cu 'șlarfii' ei din Grecia / FOTO

Reţete de sirop de zmeură (13)

Orangesport.ro

Maria Iordănescu îi dă de gol pe fotbaliştii care au curtat-o. Cum a reacţionat: "Mama nu-şi dorea, mi-a zis"

Reţete de sirop de zmeură (14)

Observatornews.ro

Schema prin care şoferii plătesc mai puţin pe poliţele RCA. Un şofer a primit ofertă de 2.300 de lei, faţă de cea de 3.450 de la broker

Reţete de sirop de zmeură (15)

HOROSCOP

Horoscop 21 iunie 2024. Balanțele au ocazia să arate că sunt capabile să se țină de cuvânt și că obiectivele lor sunt legate de binele comun

Reţete de sirop de zmeură (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5677

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.